Achtergrond

ACHTERGROND

Wij van “Zilver op Water” kijken uit naar de 7e editie van onze tentoonstelling. Een editie waarin we zowel in ons werk, als in onze sociale betrokkenheid zijn gegroeid.

Zilver op Water is ontstaan op initiatief van Iris v’t Bosch. De eerste editie is vorm gegeven samen met Clara van den Hout, Isabel Firvida en Mariël Bisschops. Het bijzondere evenement ontstond in 2017 toen één kunstwerk opzettelijk in brand werd gestoken op het water van het Zilverpark in Lelystad.   

Sinds 2020 hebben Mannie Krak en Olaf Noordanus het stokje overgenomen en is, door de Corona-situatie, de uitbreiding gemaakt naar het digitale domein met video en muziek.

Elk jaar brengen we een nieuw thema, wisselende kunstenaars, en nieuwe werken. Unieke muziekstukken die door de componist geïnspireerd zijn op de kunstwerken, kunnen door elke bezoeker beluisterd kunnen worden op hun eigen mobiele apparaat via een QR code en via de website.

In 2023 heeft Olaf de zakelijke en artistieke leiding op zich genomen. Jacqueline Dubach is als strategisch adviseur aangetrokken, en Mannie Krak is de technische vraagbaak voor de deelnemende kunstenaars.

Zilver op Water blijft groeien, daarom zijn er bij deze 7e editie nieuwe, verrassende elementen toegevoegd. Zoals een kunstwerk dat gemaakt is door jongeren onder leiding van beeldend kunstenares Malou Kamstra: een mooie manier om ook amateurkunstenaars te betrekken bij dit project.

Maar er zijn meer inspirerende plannen die we in de komende jaren verder gaan uitwerken. Zo blijft Zilver op Water ook in de toekomst de unieke expo die niet alleen een viering van kunst is, maar vooral ook van de harmonie tussen natuur en creativiteit.